Největší česká kůrovcová kalamita na Šumavě

14.05.2009

Název zdroje: PRIMA TV Datum vydání: 14.05.2009 Nadpis: Největší česká kůrovcová kalamita na Šumavě Pořadí: 2 Relace: Minuty regionu - Jižní Čechy Autor: Dana Soudková Moderátor: Kristýna Fantová

Moderátor V šumavských lesích by měla vypuknout největší česká kůrovcová kalamita. Bývalý lídr ČSSD Miloš Zeman chce proto žalovat exministra Bursíka i správu parku. Jihočeští Zelení ale dál zakazují proti škůdci zasáhnout.

Autor Šumavskému národnímu parku hrozí největší napadení lýkožroutem v historii. Kůrovci se letos začali rojit o 14 dní dříve, než je obvyklé.

Jiří Guth, jihočeský lídr Strany zelených: V jádrovém území parku máme chránit přirozené procesy, včetně existence kůrovce.

Autor Podle sociálních demokratů je nejvyšší čas jednat. Bývalý lídr strany Miloš Zeman chce za zničení lesa žalovat správu parku a zrušit chráněnou lokalitu. Současný předseda Jiří Paroubek má ale na věci jiný názor.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD: Prosazovat zrušení Národního parku Šumava je ale hloupost, tam je potřeba vyhodit současné vedení toho parku.

Autor Většina Jihočechů se přiklání ke kácení napadených stromů. Všichni se ale shodují, že je třeba začít co nejrychleji jednat.

Anketa, Jihočeši: To by měli, protože to zničí celou Šumavy.

Anketa, Jihočeši: Asi to, co navrhuje Strana zelených by měla být správná cesta.

Anketa, Jihočeši: Bude lepší, když se zasáhne, protože příroda všechno úplně sama nevyřeší.

Autor Podle ekologů se celá záležitost zbytečně nafukuje a příroda se se škůdcem vyrovná do 25 let sama.

 

 

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering