Návštěvníci Země živitelky v Českých Budějovicích mohou podepsat petici za zdravou Šumavu

26.08.2009

Název zdroje: Regiony24.cz

Datum vydání: 26.08.2009

Nadpis: Návštěvníci Země živitelky v Českých Budějovicích mohou podepsat petici za zdravou Šumavu

Oblast: WWW - Domácí zprávy

Odkaz na plný text článku: http://www.regiony24.cz/11-62943-navstevnici-zeme-zivitelky-v-ceskych-budejovicich-mohou-podepsat-petici-za-zdravou-sumavu

Podepsat petici pro zdravou Šumavu a nesouhlas s plánováním jaderného úložiště na území kraje mohou nejen Jihočeši, ale všichni návštěvníci mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích.

Agrosalon Země živitelka začíná 27. srpna a končí 1. září na výstavišti v Českých Budějovicích. Na stánku Jihočeského kraje v pavilonu F3 budou po celou dobu konání výstavy připraveny Petice pro zdravou Šumavu a Petice proti vybudováním hlubinného úložiště jaderného odpadu na území Jihočeského kraje s konkrétními a věcnými apely na vládu a Parlament České republiky a podpisovými archy. Oba texty budou umístěny na stránkách Jihočeského kraje, kde se zájemci mohou s jejich plným zněním seznámit.

Podpisem pod Petici pro zdravou Šumavu se lidé mohou připojit ke znepokojení nad vymíráním šumavských lesů a pasivním přístupem, který prosazuje ministerstvo životního prostředí a správa Národního parku Šumava. "Hlas veřejnosti nesmí být přehlížen ani v zamýšleném záměru budování hlubinné úložiště jaderného odpadu na území našeho kraje. Chceme si zachovat jedinečnou přírodu, která je pro náš region významným potenciálem," komentoval veřejnou výzvu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD).

Ve svém stánku bude Jihočeský kraj prezentovat také činnost samosprávy a krajského úřadu. Jihočeská centrála cestovního ruchu poskytne zájemcům tipy na tematické výlety nebo společenské a kulturní akce v regionu. Nejen děti pak mohou soutěžit o zajímavé ceny, popovídat si s představiteli kraje nebo vidět ukázky lidových řemesel. V den zahájení Země živitelky budou od 13 do15 hodin k vidění techniky předení na kolovratu, v pátek potom výroba šperků tiffani technikou, sobotní dopoledne bude patřit ukázkám pletení výrobků ze slámy a pondělní odpoledne řemeslným technikám paličkování. Program vyvrcholí v neděli společným Dnem Jihočeského kraje a Horních Rakous.

Na 36. ročníku Země živitelky se letos představí 617 vystavovatelů a obchodníků z ČR i zahraničí. Slavnostního zahájení se ve čtvrtek zúčastní prezident republiky Václav Klaus. Na Národní dožínky, které se uskuteční v sobotu, dorazí premiér Jan Fischer. Součástí výstavy bude již tradičně soutěž o Zlatý klas, kterou vyhlašuje ministerstvo zemědělství v pěti kategoriích - rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potřeby a služby zemědělství, potravinářský a zpracovatelský průmysl. Součástí akce bude i předání certifikátu národní značky kvalitních potravin Klasa.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering