Václav Klaus navštíví České Budějovice

26.08.2009

Název zdroje: Jižní Čechy - Regiony24.cz

Datum vydání: 26.08.2009

Nadpis: Václav Klaus navštíví České Budějovice

Oblast: WWW - Domácí zprávy

Odkaz na plný text článku: http://jiznicechy.regiony24.cz/11-63051-vaclav-klaus-navstivi-ceske-budejovice

Prezident Václav Klaus navštíví ve čtvrtek České Budějovice. Sejde se s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou (ČSSD), se kterým pak společně zahájí i další ročník výstavy Země živitelka.

Jak sdělil hejtman Zimola, na prezidentskou návštěvu se sám velmi těší. ?Velmi rád pana prezidenta přivítám u nás v kraji, vím, že tu není poprvé a že má k tomuto kraji velmi blízko," uvedl Zimola. Prezident totiž již téměř čtyřicet let vlastní v Prudicích na Táborsku chalupu, kterou ale využívá především jeho rodina. Klaus příliš času na chalupaření nemá.

Hejtman s prvním mužem státu budou zřejmě hovořit i o současné kůrovcové kalamitě na Šumavě, jak ji nazval Jiří Zimola o víkendu. Právě kůrovcová situace je v NP Šumava podle některých odborníků i hejtmana natolik vážná, že první muž kraje pohrozil vyhlášením stavu nebezpečí v jihočeské části Šumavy. Ministerstvo životního prostředí ale tvrzení odmítá a ministr Ladislav Miko dokonce prohlásil, že kůrovec posloužil hejtmanovi v předvolební kampani ČSSD.

?Je to nesmysl, kůrovec se neřídí politickými stranami ale tím, jak se s lesem zachází. A na Šumavě se už delší dobu nezachází s lesy tak, jak by se mělo a současný stav je toho příkladem," dodal hejtman.

Návštěva prezidenta Václava Klause bude pro Jiřího Zimolu první návštěvou hlavy státu za jeho působení v hejtmanském křesle. O víkendu pak na Zemi živitelku přivítá premiéra Jana Fischera, který tu zahájí národní dožínky.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering