Události uplynulého týdne na Prachaticku

24.07.2010

Název zdroje: Prachatický deník Datum vydání: 24.07.2010 Nadpis: Události uplynulého týdne na Prachaticku Podtitulek: Unikla vám v uplynulých dnech zajímavost z Prachaticka? Nabízíme krátké shrnutí s redakční glosou. Strana: 3 Rubrika: Prachaticko Autor: REDAKTOŘI DENÍKU Ročník: 18 Číslo: 170 Náklad: 227957 Odkaz: http://prachaticky.denik.cz/ Oblast: Regionální deníky - Jihočeský kraj

Prachaticko - Co přinesl poslední týden na stránkách Prachatického deníku? Každou sobotu najdete na tomto místě přehled událostí.

Pondělí Vitějovičtí o pouti poprvé oficiálně zažehli nově postavenou obecní pec. Pod rukama pekařů pak vznikal čerstvý chléb, dalamánky a další dobroty. Ochutnat mohl každý, kdo přišel včas. Pečivo totiž mizelo obrovskou rychlostí. Deník: Pec stojí u kostela díky partě několika nadšenců. Lenorští mohou závidět. Sice mají pec historickou, ale ve srovnání s tou vitějovickou o něco menší. Z vlastní zkušenosti můžeme říct, že pečivo si je na chuť hodně podobné. Tak ať se práce daří.

Úterý Vypadá to, že i netolické divadlo projde rekonstrukcí. Zatím je jistá oprava střechy. To, zda město připraví rekonstrukci kompletní, se uvidí až podle získané dotace. Deník: Rozhodnutí ale může trvat roky. Regionální operační program se topí v problémech a ještě teď není jisté, zda peníze dostanou ti, kterým je už ROP přiklepl loni v září. Chtít dotace v téhle době, když i osvědčené fondy vysychají, je celkem odvážné. Jestli neměli na radnici už dříve myslet na zadní kolečka.

Středa Tragická nehoda zastavila na celé odpoledne provoz na hlavním tahu silnice České Budějovice Vodňany. Na jednom místě v jediném okamžiku vyhasly po srážce osobního a nákladního auta tři lidské životy. Deník: Bez komentáře.

Čtvrtek Veřejná služba v Prachaticích má první narozeniny. Dlouhodobě nezaměstnaní se mohou zapojit do práce pro město. V nabídce jsou nenáročné a neodborné práce, které vynesou zájemcům až patnáct set korun k sociálním dávkám. Pokud ale nemají snahu pracovat, měsíční příjem je na hranici existenčního minima. Město to nic nestojí. Jen je v některých jeho částech čistěji. Deník: Je až s podivem, že někomu ty dva tisíce na živobytí stačí. Přitom město nechce žádné zázraky. Lehkým výpočtem lze zjistit, že pro tučnější sumičku stačí vzít koště nebo lopatu do ruky maximálně na hodinu denně.

Pátek Hospodaření Národního parku Šumava a hlavně řešení kůrovcové kalamity se nelíbí sdružení Zachraňme Šumavu. Svůj názor řekli pěkně nahlas při shromáždění ve Vimperku. Evropu ani park ale asi jejich názory příliš nezajímají. V době hlasité demonstrace se totiž v budově vedení parku mluvilo o udělení evropského titulu pro Národní park Šumava. Deník: Třeba se začíná blýskat na lepší časy. Nový ministr životního prostředí by chtěl s kůrovcem zatočit. Držíme palce, pane ministře.

Sobota Noc na pátek byla pěkně bouřlivá. Počasí se trochu zbláznilo a za tmy bylo vidět jak ve dne. Chvílemi to vypadalo, jako by se nad námi čerti ženili. Deník: Zdá se, že letošní počasí neví, jak by se lidem pomstilo. Teplota se střídá jak na houpačce a člověk už neví, jestli klimatizaci nebo topení. Že by i za tohle mohl sopečný popel z Islandu?

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering