Národní park Šumava si zaslouží pozornost

21.02.2011

Národní park Šumava si zaslouží pozornost pressweb.cz - domaci zpravy 21.02.2011 Tisková zpráva Kateřiny Konečné, poslankyně Parlamentu ČR, ke jmenování Jana Stráského ředitelem Národního parku Šumava.

Titulky hlásají: "Dočasným ředitelem šumavského parku bude Jan Stráský". Přitom není zřejmé, jakou dočasnost mají autoři titulků na mysli. Sám Jan Stráský připouští, že bude ředitelem národního parku 12 až 18 měsíců. Ministr životního prostředí označuje misi Jana Stráského za misi krizového manažera s jasně vymezeným věcným i časovým mandátem.

Nový ministr životního prostředí dal jasně najevo, že nesouhlasí se způsobem výběru ředitele Národního parku Šumava, který zahájil jeho předchůdce. Snad aby zcela nezpochybnil důvěryhodnost komise, která měla nového ředitele vybrat, rozhodl se pan ministr jmenovat ředitelem přímo jednoho z členů této komise.

Úkoly nového ředitele, které byly představeny na dnešní tiskové konferenci, nejsou rozhodně malé. Především příprava nového zákona o Národním parku Šumava bude vyžadovat nejenom čas, ale především velkou dávku odborné erudice a diplomatického nadání. Schopností vyjednávat disponuje nový pan ředitel v míře, která by měla být pro splnění úkolů dostatečná.

 

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering