Ředitel Národního parku Šumava končí

01.11.2010

Název: Ředitel Národního parku Šumava končí Zdroj: Radiožurnál Datum: 01.11.2010 Relace: Odpolední zprávy Moderátor: Jana Gulda Ředitel Národního parku Šumava končí

Moderátor (Jana Gulda): Ředitel Národního parku Šumava končí. František Krejčí dnes po dohodě s vedením Ministerstva životního prostředí dal sám výpověď.

Redaktor (Lucie Husárová): Krejčího rezignaci přijal ministr životního prostředí Pavel Drobil dnes. Na uvolněný post vypíše výběrové řízení tak, aby se nový ředitel ujal vedení parku od začátku nového roku. Židle se pod Františkem Krejčím kývala už od Drobilova nástupu na ministerstvo. Změna prý ale souvisí s novou koncepcí, kterou ministerstvo chystá. Pavel Drobil dal nejprve šéfovi parku několik úkolů a pak se na Šumavu sám rozjel. Po třech měsících se Krejčí rozhodl své angažmá sám ukončit. Na post ředitele Národního parku Šumava nastoupil na jaře roku 2007 v době, kdy byl ministrem životního prostředí Martin Bursík. Do té doby byl Krejčí šéfem Státního fondu životního prostředí a v národním parku předtím působil jako náměstek. Stávající vedení ministerstva chystá zcela novou koncepci a pracuje se na novém zákoně o Národním parku Šumava, který by měl fungování instituce a jeho vedení přesně vymezit. Lucie Husárová, Radiožurnál.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering