Ministr životního prostředí Pavel Drobil dnes zveřejnil své priority v úřadě

22.07.2010

Název zdroje: Radiožurnál Datum vydání: 22.07.2010 Nadpis: Ministr životního prostředí Pavel Drobil dnes zveřejnil své priority v úřadě Relace: Radiofórum Moderátor: Jana Veselovská Hosté pořadu: Pavel Drobil

Moderátor (Jana Veselovská): Ministr životního prostředí Pavel Drobil dnes zveřejnil své priority v úřadě. Jako nejdůležitější konkrétní cíl si stanovil zlepšení stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji. Ulevit se má malým a středním podnikům, které jen minimálně znečišťují životní prostředí. Na ně by se totiž po změně zákona, kterou ministr chystá, nevztahovala regulace. Analýza z roku 2008 podle Drobila ukázala, že jen 3 % podniků vyprodukují až 80 % znečištění. Drobil proto vyhlásil novou strategii.

Host (Pavel Drobil, ministr životního prostředí): Regulovat, skutečně velmi tvrdě regulovat velké znečišťovatele zejména ovzduší a pokud možno neobtěžovat živnostníky a malé aktivní podnikatele, protože chceme dosáhnout efektu v dramatickém zlepšení ovzduší, nikoli v tom kolik statisticky firem, podniků a živnostníků zasáhneme např. kontrolami prostřednictvím českého inspektorátu životního prostředí.

Moderátor (Jana Veselovská): Nový ministr také musí vyřešit situaci v NP Šumava. Ve sporu je vedení parku, obce a Jihočeský kraj. O případném odvolání ředitele NP Šumava nechce ministr spekulovat. František Krejčí od něj dostal seznam úkolů a o jeho dalším osudu rozhodne Pavel Drobil až po srpnové návštěvě Šumavy.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering