Delegace politiků z Bavorského lesa navštívila jihočeský krajský úřad

10.09.2009

Název zdroje: ČRo - České Budějovice Datum vydání: 10.09.2009 Nadpis: Delegace politiků z Bavorského lesa navštívila jihočeský krajský úřad Pořadí: 4 Relace: Zpravodajství 17:00 Moderátor: Martin POKORNÝ Hosté pořadu: Otto PROBST; starosta obce Langdorf, Jiří ZIMOLA; hejtman Jihočeského kraje /ČSSD/ Čas vysílání: 17:05:23 Rozsah: 00:01:33 Oblast: Regionální rozhlas

Moderátor (Martin POKORNÝ): Desetičlenná delegace lokálních politiků z Bavorského lesa a zástupců občanských iniciativ, kteří odmítají koncepci Národního parku Bavorský les nezasahovat v prvních zónách parku proti kůrovci, navštívila dnes jihočeský krajský úřad. Podle Otty Probsta, starosty obce Langdorfu nedaleko českých hranic mají umírající lesy na svědomí mimo jiné i úbytek turistů v regionu.

Host (Otto PROBST; starosta obce Langdorf): Lidé, kteří mají v paměti Bavorský les, nebo ho chtějí spatřit, tak v současnosti uvidí akorát poušť, nemocný, zničený les. Proto chceme, aby se proti kůrovci všude bojovalo, a to tak, aby neměl žádné přírůstky. To je náš zásadní požadavek, o jehož splnění se už roky snažíme.

Moderátor (Martin POKORNÝ): Před dvěma lety byl Otto Probst jedním ze spoluautorů bavorské petice za potlačení kůrovce. Podobná petice nazvaná Za zdravou Šumavu vznikla letos na jihu Čech. Podepsal ji i hejtman Jiří Zimola, který bavorskou iniciativu vítá.

Host (Jiří ZIMOLA; hejtman Jihočeského kraje /ČSSD/): Já myslím, že bychom se měli spojit. To není o proletářích, kteří by se měli spojit, ale o lidech, kteří to se Šumavou myslí opravdu vážně a kteří chtějí vyvinout společný tlak na centrální orgány, ať už české, německé či hornorakouské, aby se Šumavou se konečně začalo něco dít a aby za pár let jsme místo krásných zdravých stromů neměli mrtvou Šumavu.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering