Podmínky byly splněny

03.09.2009

Název zdroje: Haló noviny Datum vydání: 03.09.2009 Nadpis: Podmínky byly splněny Strana: 14 Rubrika: Z DOMOVA Autor: (mik) Ročník: 19 Číslo: 206 Odkaz: http://www.halonoviny.cz/ Oblast: Celostátní deníky

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jiho český hejtman Jiří Zimola (ČSSD) odložil zvažované vyhlášení stavu nebezpečí na Šumavě kvůli kůrov cové kalamitě. Ve Vimperku totiž včera zasedla expertní skupina složená ze zástupců Jihočeského a Plzeňského kraje, ministerstva životního prostředí a Správy Národ ního parku Šumava.

Byl tak splněn jeden z bodů, kterými podmiňoval nevyhlášení stavu nebezpečí. Můj požadavek na ustanovení krizové pracovní skupiny byl splněn, a je mi jedno, zda se bude jmenovat krizová nebo akční pracovní skupina. Je to prostě pracovní skupina, jejímž prostřednictvím se konečně ministerstvo a Správa NP Šumava a její managament začnou bavit s jednotlivými kraji, řekl hejtman ČTK. Skupina by v řádu týdnů měla vedení krajů informovat o vážnosti situace a aktuálních opatřeních, zabývat by se měla i případným rozšiřováním bezzásahových zón a hospodaření v nich. Podle hejtmana byl splněn i druhý požadavek, a to tím, že správa parku nyní vyvíjí mnohonásobně větší aktivity, aby se s kůrovcem vyrovnala. Od pracovní skupiny očekává, že krajům sdělí, jaké další kroky by měly být přijaty a podle toho se definitivně rozhodne, zda je vhodné stav nebezpečí vyhlásit.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering