Rozumný zásah člověka na Šumavě je nutný

01.09.2009

Název zdroje: Právo

Datum vydání: 01.09.2009

Nadpis: Rozumný zásah člověka na Šumavě je nutný

Strana: 10

Pořadí: 2

Mutace: Jižní Čechy

Rubrika: Jižní Čechy

Autor: Vladimír Vácha

Ročník: 19

Číslo: 204

Náklad: 138594

Odkaz: http://pravo.novinky.cz/

Oblast: Celostátní deníky

 

JIHOČESKÝ LÍDR KDU-ČSL DO SNĚMOVNÍCH VOLEB JAROMÍR TALÍŘ ŘEKL PRÁVU:

  • Sociální i občanští demokraté už rozjeli volební kampaň naplno. O KDU-ČSL slyšet zatím na jihu moc není. Nezaspali jste?

Domnívám se, že ne. Naostro na jihu Čech začínáme tento týden. Na rozdíl od minulých let nebudeme objíždět například supermarkety, ale upřednostňujeme neformální cílená setkání s voliči, která proběhnou ve větších městech. Osobními dopisy se obrátíme i na další skupiny lidí. Začínáme už také vyvěšovat plakáty na ploty, kde bydlí naši příznivci, a naše volební hesla a loga se objeví i na automobilech.

  • Letos vám na rozdíl od minulých let přibyl zdatný soupeř z vašich bývalých členů v podobě strany TOP 09. Na jihu Čech dokonce jsou bývalí lidovci na prvních čtyřech místech její kandidátky.

Věřím, že TOP 09 naším největším soupeřem v získávání voličů nebude. Myslím, že bude hledat hlasy u jiných skupin lidí než KDU-ČSL. Je sice pravda, že jde o bývalé členy KDU-ČSL včetně jihočeského lídra Vlasty Parkanové, ale je třeba si uvědomit, že právě ona už prošla několika stranami a její vazby na naše tradiční voličské zázemí nejsou tak silné. Jsem přesvědčen, že na jihu Čech jsou lidé konzervativní a dají spíše na program a na tradici než na to, kolik si je kdo schopen zaplatit billboardů a inzerátů v novinách.

  • ČSSD a ODS se zatím staví odmítavě k možnosti velké koalice. Ta však na úrovni kraje už bezmála rok existuje. Využijete tento fakt v předvolebním klání?

Naše volební kampaň není proti někomu, ale za něco. Zvolili jsme heslo Zlatá střední cesta pro jižní Čechy. Jsme stranou, která nemá žádné extremistické názory, má velký koaliční potenciál a dokáže věcně prezentovat svůj volební program. Vyhrocená politická scéna nyní potřebuje spíše ukázat rozum, klid a snahu se domluvit.

  • Čím mohou kandidáti KDU-ČSL prospět coby poslanci ve Sněmovně kraji více než jejich političtí soupeři?

Na naší kandidátce jsou lidé, kteří jsou svým životem spojeni s krajem, jsou schopni své sliby garantovat i hledat společně řešení problémů. Doufám, že to jihočeští voliči ocení.

  • Jak vnímáte současný spor mezi krajem a ministerstvem životního prostředí o kůrovce v Národním parku Šumava?

Myslím, že problémy jižních Čech znají všichni občané, a to se týká i Šumavy. V našem programu jasně stojí, že chceme mnohem více podpořit hlas lidí, kteří zde žijí a pracují. Pokud vím, nesdílejí stanovisko, že příroda si dokáže pomoci sama, a to je i můj názor. Letos jsem na vlastní oči viděl, jaká je tam situace. Jsem proto na straně těch, kteří říkají, že rozumný zásah člověka na Šumavě je nutný.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering