Klaus: Co předvádějí zelení na Šumavě, je hloupé

27.08.2009
 Skóre:




 0.82






 Název zdroje:




 mojenoviny.cz - ČR, deníky Bohemia






 Datum vydání:




 27.08.2009






 Nadpis:




 Klaus: Co předvádějí zelení na Šumavě, je hloupé

Oblast:

 WWW - Domácí zprávy






 Zpracováno:




 27.08.2009 15:43






 Identifikace:




 WD_D20090827110005 cz






 Klíčová slova:




 Šumavu, Šumavě

Odkaz na plný text článku: http://www.denik.cz/z_domova/klaus-co-predvadeji-zeleni20090827.html

České Budějovice - Prezident Václav Klaus ve čtvrtek v Českých Budějovicích jednoznačně podpořil záměr jihočeského hejtmana, který chce na Šumavě vyhlásit stav nebezpečí.

Zároveň předtím, než zahájil výstavu Země živitelka, podepsal petici pro zdravou Šumavu. Klaus považuje za zásadní, aby hejtman jednal rychle.

?Jsem na straně rozumu. Protože to, co se děje a co nám předvádějí naši zelení a jejich spřátelená ministerstva, je pro mě nepřijatelné, hloupé a nerozumné. A myslím, že úkolem jakéhokoli rozumného člověka, nejenom Jihočecha, je postavit se proti tomu.

"Myšlenku pana hejtmana vyhlásit stav nebezpečí považuji za zajímavou a inspirativní, umožnila by udělat nějaké zásahy, které považuji za potřebné. Věřím, že naše ministerstvo životního prostředí to bude blokovat donekonečna a donekonečna není možné čekat," řekl dnes dopoledne Václav Klaus.

ČTĚTE TAKÉ: Kůrovec prudce rozdělil názory lidí

Jihočeský hejtman Jiří Zimola prohlásil, že dá na některá z prezidentových doporučení. Ministerstvu životního prostředí navrhne velmi krátkou časovou lhůtu, během níž by mělo jednat. ?V případě, že se bude chovat tak jako doposud, pak v řádu dnů a týdnů stav nebezpečí na Šumavě vyhlásím. Ty kroky budou jasné, razantní a nezpochybnitelné," uvedl Zimola.

Ten v neděli na krajském úřadě představil zprávu dvanácti expertů, kteří zkoumali stav kůrovce na Šumavě. Situace je podle nich alarmující, Zimola použil termín, že nastala kůrovcová pandemie. Navrhl, aby vznikla krizová pracovní komise, která sestaví plán péče o Šumavu. Když se rychle neustaví, vyhlásí na Šumavě stav nebezpečí.

Ministr životního prostředí Ladislav Miko i ředitel Národního parku Šumava František Krejčí slova o kůrovcové pandemii odmítají. Včera řekli, že kůrovec je na Šumavě pod kontrolou a Zimolovu pohrůžku stavem nebezpečí označil Miko za ultimátum a politické tvrzení.

 

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering