Svaz obcí Národního parku Šumava má nového předsedu

04.08.2009

Název zdroje: ČRo - Plzeň Datum vydání: 04.08.2009 Nadpis: Svaz obcí Národního parku Šumava má nového předsedu Pořadí: 4 Relace: Události dne 17:00 Moderátor: Alena BROŽOVÁ Hosté pořadu: František NYKLES; rezignující předseda Svazu obcí Národního parku Šumava, Jiří HŮLKA; nový předseda Svazu obcí Národního parku Šumava Čas vysílání: 17:02:58 Rozsah: 00:01:52

Moderátor (Alena BROŽOVÁ): Svaz obcí Národního parku Šumava má nového předsedu. Po rezignaci Františka Nyklese, který svaz vedl rok a půl, byl do funkce zvolen Jiří Hůlka, který je současně starostou města Horní Planá na Českokrumlovsku. Proč František Nykles rezignoval na svoji funkci, zjišťoval Jan Dvořák.

Redaktor (Jan DVOŘÁK): František Nykles působil ve funkci rok a půl, upozorňoval především na to, že Šumava působením kůrovce a nezasahováním proti němu usychá. Zasazoval se mimo jiné i o to, aby vznikly nové přeshraniční stezky, které by propojily Národní parky Šumava a Bavorský les. Musel také vysvětlovat údajný střet zájmů, když zastával funkci předsedy Svazu obcí Národního parku Šumava a současně pracoval jako poradce senátora Tomáše Jirsy, který kritizuje vedení Národního parku. Podle Františka Nyklese ale za jeho rezignací stojí úplně jiné důvody:

Host (František NYKLES; rezignující předseda Svazu obcí Národního parku Šumava): Já jsem zjistil, že prostě už velice špatně se dostávám k tomu, kvůli čemu jsem vlastně na tu Šumavu šel, to znamená sport, lyže, voda, běžky a už mi nezbýval čas ani na chalupu a ani na rodinu, takže jsem požádal sněm o uvolnění z funkce.

Redaktor (Jan DVOŘÁK): Přesto dvaasedmdesátiletý Nykles bude nadále se svazem spolupracovat a bude mimo jiné působit jako člen rady parku. Na místo předsedy svazu šumavských obcí nastoupil nynější starosta města Horní Planá na Českokrumlovsku Jiří Hůlka.

Host (Jiří HŮLKA; nový předseda Svazu obcí Národního parku Šumava): Určitě budeme postupovat stejným směrem a budeme se zabývat stejnými tématy, jako doposud. Konkrétně kůrovec, konkrétně bezzásahová území, konkrétně minitendry na Šumavě, konkrétně problémy zaměstnanosti a rozvoje šumavských obcí.

Moderátor (Alena BROŽOVÁ): Ředitel Národního parku Šumava František Krejčí od nového předsedy očekává lepší diskusi o regionální rozvojové politice, které podle něj Jiří Hůlka rozumí více než bývalý předseda.

Zpět na přehled zpráv ← následující   |   předcházející →

Zachraňme Šumavu občanské sdružení, o.s.

Karla Čapka 1166, 373 41 Hluboká nad Vltavou

IČO: 26568535, DIČ: CZ26568535
číslo účtu: 2073904309/0800

info@zachranmesumavu.cz http://www.zachranmesumavu.cz

Tytp www stránky vytvořilo web studio EDGERING v roce 2014 | x4u CMS Toplist Edgering